domingo, 7 de diciembre de 2014

Dissenyadors de vestuari de cinema/teatre.

     El vestuari, en les arts escèniques, és el conjunt de peces, complements i accessoris utilitzats en un espectacle per definir i caracteritzar a un personatge en el seu context. El director teatral i constructivista rus Tairov ho va descriure com a "segona pell de l'actor". (Wikipèdia)
Colleen Atwood

       No són molts els qui es fixen a la roba dels personatges en veure una pel·lícula, tret que sigui vistosa o que sigui un element important per donar-li context al film. Generalment en una pel·lícula hi ha un sol dissenyador/a de vestuari, i un departament sencer de sastres i assistents a càrrec del dissenyador, que elaboren els vestits i accessoris que aquest ha creat. (Fílmicas)
Eiko Ishioka
     El dissenyador és l'encarregat de la part creativa de l'assumpte. El seu treball comença per conèixer a fons la visió que el director vol imprimir-li a la pel·lícula. Per a això, ha d'entendre molt bé:
  • la història
  • el seu context geogràfic
  • el seu context temporal, 
  • a més de qui són els personatges i com pot caracteritzar-los usant roba i accessoris.
    Igualment, el dissenyador de vestuari treballa en sincronia amb el dissenyador de producció (qui crea els escenaris i els decora) i els encarregats del maquillatge, de manera que la imatge final sigui harmònica i d'acord amb el que s'està explicant. (Fílmicas)

ESPANYA
   
    A Espanya tenim grans professionals creadors de màgia i il·lusió com: Yvone Blake (Remando al viento, Los fantasma de Goya), Tatiana Hernández (El espinazo del diablo, Mortadelo y Filemón),  Paco Delgado (Blancanieves, Los miserables) , Bina Daigeler (Airbag, Todo sobre mi madre). Article: Los talentos de vestuario del cine español.

     Els dissenyadors de vestuari nacional i internacional recorren a l'aclamada Satrería Cornejo  perquè els facin els seus vestits i complements. A la seva pàgina web podem llegir:


      
      Fundada en 1920 por Humberto Cornejo es en la actualidad una de las casas de alquiler de vestuario más importantes del mundo, manteniendo el carácter familiar que ha tenido desde sus inicios.
      Desde su fundación los más importantes figurinistas y diseñadores de vestuario españoles y extranjeros han acudido a Cornejo para alquilar y confeccionar trajes para sus producciones. 
      A lo largo de su dilatada trayectoria Cornejo ha participado en varias películas galardonadas con premios al mejor vestuario, premios Oscar, Goya, Cesar y Bafta. 



Enllaços interesants:
Vestuario Escénico



No hay comentarios:

Publicar un comentario