sábado, 5 de enero de 2013

Trailers

      Un avanç (tràiler en anglès) és una peça de vídeo que presenta una sinopsi de les pel·lícules i sèries de televisió que seran estrenats en el futur. Duran menys de 3 minuts, sovint 30 segons o menys, i generalment van acompanyats amb música de fons propi al tema del rodatge.

      El terme tràiler (similar a remolc) ve que originalment es mostraven al final de la projecció de llargmetratges. Aquesta pràctica no va durar molt, ja que els clients tendeixen a abandonar la sala després acabar les pel·lícules, però el nom s'ha mantingut. Els avanços es mostren ara abans de la pel·lícula. (Wikipèdia)


      A partir de 1913 es comença a mostrar esporàdicament tràilers als cinemes i al 1919 es va crear la primera agència de publicitat cinematogràfica de la Història, el National Screen Service (NSS). La NSS va liderar el negoci de la producció i distribució de tràilers a cinemes a Estats Units des dels anys 20 fins als anys 70. A ells els devem un estil de tràiler amb un llenguatge basat en l'exageració i els superlatius constants per promocionar les pel·lícules.


     Els tràilers són una eina publicitària bàsica per a la promoció d'una pel·lícula, i per això la seva evolució està íntimament relacionada amb l'evolució de la publicitat. Això es fa molt palès en els anys 60 i 70. La forma de fer tràilers sofreix un gran canvi amb estudis d'audiència i noves fórmules de persuasió, menys exagerada, més narrativa i orientada a una audiència específica. Es comença a crear tràilers sense text i amb muntatges més àgils.
     Els tràiler van adaptar la seva durada i edició als espais televisius, passant de tràilers de 3 minuts a espots  des d'1 minut, fins a 30 segons. Filmarketing.es

Composició
Els tràilers ens narren de manera condensada, a partir d'escenes de la pròpia pel·lícula, el seu argument fent-nos-la el més atractiva possible. Un bon tràiler ha arribat a realçar una mala pel·lícula.

Com en qualsevol creació ens trobem amb una sèrie d'elements:
  • Actes. Se solen dividir en 3 actes. Comença amb l'explicació de la trama de la història, segueix amb moments importants i acabant amb imatges ràpides amb un "crescendo" musical.
  • Narrador. Ens presenta la pel·lícula. Suele ser una voz masculina.
  • Mùsica. La música marca el ritme de la pel·lícula (acció, comèdia, drama, etc). La música poden ser cançons o composicions conegudes o bé composicions creades per al propi tràiler/pel·lícula.
  • Llistat del actors, actrius i director/a. 

Rentabilitat
Els estudis van comprendre que aquestes peces audiovisuals eren, al costat del pòster, l'eina més important i rendible d'una campanya de màrqueting cinematogràfic. El tràiler té un cost d'entre el 1% i el 4% del pressupost publicitari d'una pel·lícula mitjana, i contribueix amb entre el 25% i el 40% de la recaptació en taquilla (depenent de l'estudi de mercat que s'utilitzi).

Premis
En dues ocasions al llarg de l'any es concedeixen els premis als millors tràilers de l'any. Les convocatòries són:  The Golden Trailer Awards i Key Art Award.

Els millors trailers
He trobat diferents llistats a la web i molts coincideixen. Aquí teniu dues pàgines que podeu consultar: 

11 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  2. A jo em sembla be que utilitzin aquest tema per que son els que mes interesants,segos el punt de vista de cada un.Els trailers son importants per que capten l'atenció del públic i fa que els interesi veure sa pel·licula.

    ResponderEliminar
  3. Creo que los trailers de película son muy importantes para la publicidad de la película, porque así el que la mira puede informarse de algunas escenas de la película y poder ver si es interesante o no,para después si le gusta poder ir al cine.
    Bárbara Piña Ramirez

    ResponderEliminar
  4. Sí, los trailers de la película són bastante importantes, son como pequeños anuncios, pero de una película en concreto. Es importante porqué antes de ver aquella película puedes consultar antes el trailer, y a si poder observar de que trata la película y puedes ver adelantos de las escenas de la película.
    Los trailers es una de las pequeñas decisiones que te hace ver la película o al contrario.


    SARA LÓPEZ SIERRA.

    ResponderEliminar
  5. Creo que los trailers de la película son muy importantes ya que són como un avance de una película,es como si fuera un resumen,que muestras las secuencias o escenas más importantes de la película o las que den más impacto sobre el público,y creo que es importante que el trailer tenga una buena impresión sobre el público para que así la gente se anime a ver la película porque se supone que les a gustado el resumen de como será la película.
    Belinda Puente Aguilar

    ResponderEliminar
  6. Els trailers son importants perque capten l'atenció del espectador.

    ResponderEliminar
  7. els trailer son importants perque moster com sera sa pelicula en un corto 3 min o menos

    ResponderEliminar
  8. Yo creo que los trailers son muy importantes por que muestran de que va la pelicula. Cuando vamos a ver una pelicula al cine o en cualquier otra parte vemos un trailer para saber si la pelicula nos gustará y escogemos la que mas nos llame la atención.

    ResponderEliminar
  9. Els trailes son importants perque son interesants i criden la tensió,i en un pelicula hi fa falta els trailes.
    Alejandra Tortosa

    ResponderEliminar
  10. Creo que son muy importantes por que te dan la oportunidad de ver si la película te interesa según el tema y te hace un breve resumen de los pedazos más importantes de la película con su banda sonora, si es importaante

    ResponderEliminar
  11. Yo creo que los trailers son muy importantes porque captan la atención del que los ve,tambien porque hay partes que son de mucha tension en el trailer entonces los telespectadores ya quieren ver el resto de todo,crea intriga,en mi opinion si son muy importantes

    Fraank Camilo Ortiiz

    ResponderEliminar