miércoles, 20 de abril de 2011

RAYOGRAMA

  El Rayograma és un procediment fotogràfic desenvolupat per Man Ray, que consisteix en l'alteració d'un paper fotogràfic mitjançant l'aplicació de llum directa sobre diversos objectes col·locats damunt del paper. Així, les siluetes d'aquests objectes queden gravades en el paper fotogràfic que haurà de ser revelat desprès. El resultat són unes formes casuals suggestives si es fan diverses exposicions.
  Els rayogrames jugan amb el concepte de positiu i negatiu d'una imatge. El positiu és el objecte col·locat damunt del paper fotogràfic i el negatiu és el resultat del procès.


Man Ray, nascut amb el nom Emmanuel Rudzitsky (Filadelfia, EEUU; 27 d'agost de 1890 - Paris;18 de novembre de 1976). Artista impulsor dels moviments  dadaista i surrealista a l' Estats Units.

Man Ray  va descriure els rayogrames com " pur dadaisme".

Mostram aquí abaix alguns exemples de la seva obra realitzada amb la tècnica del rayograma:






Fauxtograms és una senzilla aplicació a la xarxa on podem crear els nostres propis rayogrames i experimentar amb la llum com sí estiguesim a un laboratori. L'aplicació permet introduir-nos virtualment en la creació d'aquest tipus d'imatges a partir de certs objectes predisenyats per l'aplicació. Els pots selecionar, transformar i jugar amb la la llum i les ombres.

Feina d'alumnes de 3r d'ESO (Imatge i Expressió)

No hay comentarios:

Publicar un comentario